Gör ett proffsigt intryck

Låt profilkläderna sätta stilen med snygg märkning

Gör ett bra intryck
Det finns många skäl och tillfällen till att satsa på profilkläder till kunder, personal eller föreningsmedlemmar. Med en enhetlig klädsel till personalen i butiken, på lagret eller kontoret ger du ett seriöst och trevligt intryck på kunder och människor ni möter.

Klä er med stil
Då gäller det att hitta en snygg stil som matchar ditt varumärke, som är sköna att arbeta i och framför allt håller fin kvalitet. I vårt sortiment hittar du allt från t-shirts till skjortor, jackor och mössor. Vi samarbetar med landets bästa leverantörer av profilkläder. Här hittar du plagg i alla prisklasser och för alla tillfällen.

Eventkläder
Det finns även tillfällen då företag eller föreningar är i behov av kläder med tryck som inte kostar så mycket. Profilkläder som kanske enbart ska användas vid några få tillfällen som vid ett event, mässa eller annan aktivitet. Därför hittar du även reklamkläder i den lägre prisklassen i vårt sortiment.

Märkning - här finns flera tekniker att välja på
När det gäller att märka profilkläder är det en hel del att tänka på. Det finns flera olika tekniker som lämpar sig bättre för olika typer av plagg och ändamål. Här går vi igenom några olika alternativ:
Screentryck - en väl beprövad metod som funkar på många olika typer av plagg och material. Här trycker man varje färg separat men det funkar på både mörka och ljusa textilier. När man screentrycker pressas färgen genom en väv på tyget. Den här tekniken lämpar sig oftast prismässigt bäst vid större antal och på profilkläder som t-shirts, sweatshirts, linnen och märkningar med större motiv.
Transfer - en metod för både stora och små upplagor. En vanlig typ av märkning som de flesta kunder väljer och som passar de flesta tyger. Med den här tekniken tryck motivet på textilen och man känna trycket ovanpå. Transfertryck är ofta billigare än exempelvis screentryck.
Digital transfer - ska du trycka en bild eller logotype med många blandade färger och toner är digital transfer ett alternativ. Trycket blir också ovanpå tyget. Lämpar sig även för mindre upplagor.
Utskuren vinyltransfer - använder man ofta till namntryck på klubbtröjor och liknande. Trycks ovanpå tyget.
Sublimering - skillnaden på denna teknik är att ett sublimeringen ligger i tyget jämfört screen och transfer där trycket hamnar ovanpå. Här kan man inte känna trycket utanpå och plagget måste vara polyesterbaserat. En lite dyrare teknik men med många möjligheter att skapa en egen design.
Brodyr - ger ett exklusivt intryck och går att beställa i olika varianter och är väldigt hållbart. Här kan man bland annat få sitt motiv sytt direkt på tyget, vävd på en etikett i olika varianter eller en broderad etikett som värms på. Brodyr är snyggt på skjortor, jackor, kepsar, pikétröjor och mössor.

Tänk på det här när du beställer - 8 tips
1. Beställ profilkläder och modeller som matchar ändamålet. En exklusiv stil till personalen eller en enkel tröja till företagsfesten? Glöm inte antal och storlek.
2. Har företaget eller föreningen någon särskild policy vad gäller miljö, hållbarhet eller annat du bör tänka på inför din beställning?
3. Fundera på hur du kan få ett effektfullt uttryck med färger, motiv och typsnitt.
4. Var vill du ha din märkning? Ryggen, bröstet, höger, vänster, ärm?
5. Textiltryck brukar grunda sig på antalet färger som trycks samt storleken på trycket. Priset delas vanligtvis upp i en schablonkostnad per färg och motiv samt tryck per styck exklusive vissa hanteringskostnader. När det gäller brodyr brukar man få betala kostnaden för ett brodyrkort (som går att återanvända) samt brodyr per antalet stygn.
6. Vet du redan vilken märkteknik ni vill ha? Annars hjälper vi gärna till. Viktigt att materialet och modellen fungerar ihop med vald teknik.
7. För att trycka på kläder krävs en vektoriserad logga. Har du ingen kan vi ta fram en åt dig.
8. Kommer du göra flera beställningar längre fram kan det löna sig att beställa fler transfer på en gång. I vår service ingår lagerhållning av dessa.

5 smarta tips för placering av loggan
Det finns flera saker att tänka på när det gäller placeringen av loggan, texten eller bilden på kläder. Material, sömmar, knappar och förstås syftet med märkningen. Vill man att trycket ska synas på håll är kanske ett större tryck bra, medan många föredrar ett mindre elegantare tryck. Ett litet tryck kan vara avgörande för om man även vill använda sin profiltröja även utanför arbetstiden.

Brösttryck - det allra vanligaste är att man trycker ett mindre tryck på vänster bröst. Tryck på höger bröst är vanligt när man har flera budskap som ska synas, exempelvis namn och logotype.

Ryggtryck - att märka tröjan lite större på övre delen av tröjan är vanligt när man vill att firmanamnet, bilden eller namnet ska synas tydligt. Vill man hellre ha ett diskretare uttryck är en mindre brodyr snyggt nedanför nackan tjusigt.

Ärmar - vill du trycka namn eller annan unik märkning kan det vara effektfullt på en eller båda ärmarna. Tänk bara på om där finns knappar eller fickor som kan vara i vägen.

Ben - hantverkare och idrottsklubbar har ibland behov av att trycka nummer, namn eller logga på ena eller båda byxbenen. Vill du ha ett exklusivare resultat kan en brodyr också var snyggt.

Mössor och kepsar - en vanlig märkmetod är brodyr på framsidan när det gäller mössor och kepsar. Det går även att trycka på dessa plagg.

5 schyssta plagg och storsäljare som sätter stilen
- Pikétröjor
- T-shirts
- Jackor
- Skjortor
- Mössor