Länge leve trycksaken

Ett måste för smart marknadsföring

Det finns många anledningar att producera snygga och effektiva trycksaker. Det vet vi på Cicerotryck.se. Här är några anledningar till varför du ska satsa på tryckta produkter för att nå ut med ditt budskap.

I våra digitala brevlådor och i sociala kanaler trängs budskapen om hur vi ska leva våra liv, vad vi ska köpa för produkter online blandat med poetiska citat och middagstips.
Att som företag nå ut med sitt reklambudskap och marknadsföringskampanjer till nya och gamla kunder är svårt och kostsamt i den tuffa konkurrens som råder i den digitala världen. Där går det snabbt och man har inte många sekunder på sig att fånga läsaren eller besökarens intresse.

Fyll ett tomrum

Samtidigt kan det vara öppet mål för att fånga nya kunder med tryckt marknadsföring i en annars magert fylld fysisk brevlåda. Med ett tryckt utskick. Dagens teknik är också utmärkt lämpad för att producera mindre men kanske flera olika upplagor. Med digitaltryck kan du enkelt anpassa produktionen, ändra och trycka upp fler exemplar efter behov. Så vill du sticka ut och synas lite extra i en annars digital jäktad värld ? satsa på genomtänkta långvariga trycksaker.

Läs även: Variera med variablar

Mer än bara reklam

Tryckt marknadsföring är inte bara tryckta utskick i form av flyers, foldrar eller broschyrer. Där ryms även affischer, rollups, banderoller, gatupratare och beachflaggor. Dessa expoprodukter finns i Cicerotrycks utbud och är självklara spridare av olika budskap på en mässa, ett event eller i en butik.

Praktiska trycksaker

Andra trycksaker med praktiska funktioner är till exempel klisterdekaler, fönsterdekor, skyltar eller tygvepor.
När det gäller att underlätta vardagen på företaget innehåller en välfylld trycksakspalett självklart även kuvert, block, blanketter och visitkort. Ett visitkort är ofta början till en process med en lyckad affär i slutändan.

Smart strategi

Företag med en klok affärsstrategi har insett fördelarna och kraften av snyggt producerade trycksaker. Det ger ett seriöst och förtroendeingivande intryck. Dessa företag inser att för att genomföra en lyckad mässa eller ett event krävs trycksaker. Visitkort, flyers, rollups och mässexpo-produkter är självklara och viktiga detaljer. Det är dessa produkter som får kunden att minnas just ditt företag efter en mässdag.

Läs även: Så förbereder du för tryck

Långvarig effekt

En trycksak är bestående. Till skillnad mot de digitala budskapens flyktiga tillvaro är en trycksak något man kan känna och ta på. Det är något, ett erbjudande eller information, som man kan spara och påminnas om över tid. Något man kan läsa om och om igen.
Nu behöver förstås tryckta budskap inte krocka med digitala. Tvärtom. Det är ett utmärkt sätt att kombinera de båda reklamplattformarna ? både digitalt och med trycksaker. Det gäller förstås även möjligheterna att beställa trycksaker online för bekväm leverans.

Hållbart kretslopp

Den danska pappersexperten Janne Høgshøj, som även undervisar om trycksaker, har märkt ett växande intresse för trycksaker bland unga. Hon betonar också att myten att pappret tillverkas av regnskog vilket skulle påverka miljön inte stämmer:
Papperet är tillverkat av nordisk skog och för varje gammalt träd vi sågar ner, planteras det två nya. Och det är de nya träden som tar upp mest koldioxid, säger hon i en intervju i tidningen Cap & Design.

En slutsats vi kan dra är att trycksaker fortfarande har en viktig funktion. Än så länge ett måste för att knyta kontakter, utveckla nya idéer och viktigast av allt ? att underlätta i det vardagliga arbetet och på mässor samt event.
Låt Cicerotryck.se ta hand om din trycksaksproduktion ? vi hjälper dig från idé till färdig trycksak. För alla behov. Vid alla tillfällen. Redan i dag!
10 klassiska storsäljare ? du inte bör vara utan
Här är tio oersättliga trycksaker du inte bör vara utan om du vill lyckas med dina affärsmål och marknadsföring.
- Affischer
- Block
- Brevpapper
- Broschyrer
- Flyers/produktblad
- Foldrar
- Kuvert med tryck
- Rollups
- Skyltar
- Visitkort

5 starka skäl att anlita Cicerotryck.se

Det finns minst fem starka skäl att välja Cicerotryck.se som din trycksaksleverantör:
1. Vår service håller hög nivå och är omtalad bland våra kunder.
2. Vi har en lång erfarenhet av trycksaksproduktion, vi är snabba och leveranssäkra.
3. Vårt mål är att hitta lösningarna du behöver för att lyckas med din marknadsföring.
4. Hos oss hittar du allt du behöver inom tryck, expo, textil och profil. Vi har över 350 000 produkter. Fråga oss gärna om det är något du ändå saknar.
5. Vi har en konkurrenskraftig prissättning som ryms inom de flesta budgetar.

Läs även: Har du koll på bildformat och utfall?